9/9

Safenet eToken 5110

5110
Hover on image to enlarge
79.36 
64.00  +ΦΠΑ
+

Περιγραφή


Η Ασφαλής Διάταξη Δημιουργίας Ψηφιακής Υπογραφής (ΑΔΔΥ) είναι μια συσκευή που εξωτερικά μοιάζει με μνήμη USB Flash. Σ' αυτή τη συσκευή αποθηκεύονται τα ψηφιακά πιστοποιητικά σας (για ψηφιακή υπογραφή και για κρυπτογράφηση).

Η συσκευή Safenet 5110cc έχει ελεγχθεί και προτείνεται από την ΥΑΠ* καθώς έχει διαπιστωθεί ότι λειτουργεί σωστά με την υποδομή δημοσίου κλειδιού (PKI) της πύλης ΕΡΜΗΣ. Η συγκεκριμένη συσκευή έχει μια εγκατεστημένη βάση αρκετών χιλιάδων τεμαχίων στην Ελλάδα.

Αν θέλετε να αποκτήσετε ψηφιακά πιστοποιητικά της Αρχής Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου (ΑΠΕΔ), θα πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα όπως περιγράφονται στον ιστότοπο της ΥΑΠ.

 

Πιστοποιητικό Ασφαλείας: FIPS 140-2 Level 3 (SC chip and OS)

Μνήμη: 80K

Λειτουργικό Σύστημα: Java

Θύρα USB: USB type A: USB 1.1 και USB 2.0

Διεπαφή Προγραμματισμού Εφαρμογών (API): PKCS#11, Microsoft CAPI, PC/SC, X.509 v3 certificate storage, SSL v3, IPSec/IKE, MS minidriver, COG

Αδιάβροχο: Πιστοποίηση IPX7

Υποστηριζόμενοι Κρυπταλγόριθμοι:

  • 3DES (Triple DES), AES 128/192/256 bit
  • Hash: SHA1, SHA256
  • RSA 1024-bit / 2048-bit
  • Elliptic curves: P-256, P-384, ECDH

Υποστηριζόμενα Λειτουργικά Συστήματα:

Windows 7 (32-bit, 64-bit)

Windows 8 (32-bit, 64-bit)

Windows 8.1 (32-bit, 64-bit)

Windows 10 (32-bit, 64-bit)

 

* Η ΥΑΠ (Υπηρεσία Ανάπτυξης Πληροφορικής) υπάγεται στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

 

Σημείωση: Η εταιρεία μας δεν προτείνει ούτε μπορεί να εγγυηθεί ότι τα προϊόντα ψηφιακής υπογραφής είναι συμβατά με MAC OS και Linux, ούτε το τεχνικό μας τμήμα μπορεί να αναλάβει την υποστήριξη των εν λόγω λειτουργικών συστημάτων για τα προϊόντα αυτά.


Τα USB token είναι ηλεκτρονικές συσκευές που εξωτερικά μοιάζουν με μνήμη USB Flash, είναι όμως ειδικές συσκευές που αποθηκεύουν με ασφάλεια τα ψηφιακά πιστοποιητικά σας. Η επίσημη ονομασία αυτών των συσκευών στα ελληνικά είναι ΑΔΔΥ (Ασφαλής Διάταξη Δημιουργίας Υπογραφής). Συνδέονται σε θύρα USB του υπολογιστή και σας δίνουν τη δυνατότητα να υπογράφετε ψηφιακά τα pdf - word έγγραφά σας, κ.α.
Η ψηφιακή υπογραφή ή ηλεκτρονική υπογραφή έχει την ίδια ή και μεγαλύτερη βαρύτητα από την φυσική υπογραφή σας και είναι υποχρεωτική για συμμετοχές σε διαγωνισμούς δημοσίου που πραγματοποιούνται μέσω της πύλης Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων).


Για να αποκτήσετε την δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής ή αλλιώς ηλεκτρονικής υπογραφής (digital signature), θα πρέπει:

  • να προμηθευτείτε μια συσκευή USB token,
  • να αιτηθείτε μέσω ΚΕΠ και να αποκτήσετε τους κωδικούς πρόσβασης στα ψηφιακά πιστοποιητικά σας,
  • να εγκαταστήσετε την συσκευή στον Η/Υ σας και τα πιστοποιητικά σε αυτήν.

Full-Width-Products