9/9

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν αγοράσω ταμειακή μηχανή

18/11/2021
Sotiriadis Dataspot

Μία ταμειακή μηχανή είναι απαραίτητη για κάθε επιχείρηση και κάθε νέος επιχειρηματίας οφείλει να γνωρίζει ορισμένα βασικά πράγματα, πριν προβεί σε αγορά. Ενδιαφέρεστε για αγορά ταμειακής μηχανής για την επιχείρησή σας; Στο άρθρο αυτό θα δούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να είστε πλήρως ενημερωμένοι.

Είναι υποχρεωτική για τη νόμιμη λειτουργία μίας επιχείρησης

Κάθε επιχείρηση λιανικής υποχρεούται από το νόμο να έχει ταμειακή μηχανή. Μετά την έναρξη της επιχειρηματικής σας δραστηριότητας, πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε ποια είναι η κατάλληλη ταμειακή μηχανή για εσάς.

Έχει ημερομηνία λήξης

Κάθε ταμειακή μηχανή έχει ημερομηνία λήξης, η οποία καθορίζεται από τη “φορολογική μνήμη” της, δηλαδή το μέγιστο αριθμό ημερήσιων “Ζ” που μπορεί να εκδόσει μία μηχανή. Ο αριθμός αυτός κυμαίνεται γύρω στα 1800 “Ζ” για τα περισσότερα μοντέλα. Επομένως, η διάρκεια ζωής της ταμειακής σας εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το πόσες ημέρες την εβδομάδα κάνετε χρήση της.


Υπάρχουν σταθερές και φορητές

Ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας, μπορείτε να αποφασίσετε αν θα αγοράσετε ταμειακή μηχανή που συνδέεται με καλώδιο ή φορητή ταμειακή μηχανή, που λειτουργεί με μπαταρία. Οι φορητές ταμειακές μηχανές έχουν ανθεκτικό σχεδιασμό για χρήση σε εξωτερικό χώρο, όπου μπορεί να εκτεθούν για πολλή ώρα στον ήλιο ή τη βροχή. Είναι κατάλληλες για λαϊκές αγορές, πρατήρια βενζίνης, καντίνες και οποιαδήποτε άλλη εργασία απαιτεί τη χρήση ταμειακής χωρίς ρεύμα. Μπαταρία διαθέτουν ακόμη και πολλές σύγχρονες σταθερές ταμειακές μηχανές, διασφαλίζοντας ότι θα μπορείτε να συνεχίσετε να εκδίδετε αποδείξεις σε περίπτωση προσωρινής διακοπής ρεύματος.

Πρέπει να γίνει διασύνδεση με τη Γ.Γ.Π.Σ.

Όλες οι ταμειακές μηχανές νέας τεχνολογίας έχουν δυνατότητα για σύνδεση και αποστολή δεδομένων στη ΓΓΠΣ (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων). 

Είναι εφικτή η σύνδεση με άλλες συσκευές

Οι ταμειακές μηχανές νέου τύπου έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν και με άλλες συσκευές που ίσως να χρησιμοποιείτε στην επιχείρησή σας, όπως scanner για barcode, ηλεκτρονική ζυγαριά, Η/Υ για μεταφορά αρχείων και σύνδεση με εμπορικό πρόγραμμα, εξωτερικά πληκτρολόγια, εκτυπωτές, κτλ. Δώστε προσοχή στις θύρες σύνδεσης που υπάρχουν σε μία ταμειακή για να βεβαιωθείτε ότι είναι συμβατές με τις άλλες συσκευές σας και ότι επαρκούν, σε περίπτωση που χρειάζεται να συνδέσετε πολλές συσκευές.

Η υπηρεσία service είναι υψίστης σημασίας

Αν λάβουμε υπόψη το πόσο απαραίτητη είναι μία ταμειακή μηχανή για τη λειτουργία της επιχείρησής σας, σίγουρα δε θέλετε να μείνετε χωρίς αυτήν ούτε στιγμή! Κρίνεται επομένως απαραίτητο η αγορά της ταμειακής να γίνει από κατάστημα που παρέχει άμεσο και αξιόπιστο service, ώστε, ό,τι κι αν προκύψει, να μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της επιχείρησής σας.

Έχετε επιπλέον ερωτήσεις σχετικά με την αγορά ταμειακής μηχανής; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.