9/9

Οδηγίες εύρεσης του AES Key

17/07/2020
Sotiriadis Dataspot

Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για τη διαδικασία αναζήτησης του AES Key (κλειδάριθμου) από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Ο κλειδάριθμος (AES key) είναι απαραίτητος για την αποστολή δεδομένων και το συγχρονισμό του ρολογιού της ταμειακής σας μηχανής. Μπορεί να δημιουργηθεί κατά την εισαγωγή στη ΑΑΔΕ της μηχανής, είτε από την δήλωση Δ11 που υποβάλει ο μεταπωλητής, είτε από την δήλωση Δ13 που υποβάλει ο λογιστής του πελάτη. Ο κλειδάριθμος δημιουργείται αυτόματα την ίδια στιγμή της καταχώρησης, όπως περιγράφεται στο επόμενο βήμα.

Με την αποστολή του AES Key στην εταιρεία μας φροντίστε να είναι σε επεξεργάσιμη μορφή (όχι φωτογραφίες, όχι screenshot κλπ.). Επιπλέον, αναγράψτε την επωνυμία και το ΑΦΜ της επιχείρησης σας. Η αποστολή του γίνεται στο a@sotiriadis.com.gr.

Διαδικασία αναζήτησης AES Key

Το site για να λάβουμε τον κλειδάριθμο της σύνδεσης της ταμειακής με την ΑΑΔΕ βρίσκεται στο παρακάτω link: https://www1.gsis.gr/tameiakes/myweb/esend.php.

Πατάμε στο κουμπί ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

 

Εισάγετε το Όνομα χρήστη και τον Κωδικό πρόσβασης του TAXIS NET.

H εφαρμογή ζητά το αρχικό όνομα & κωδικό (username & password) που χορήγησε το TAXIS στην επιχείρηση και όχι τα τυχόν αλλαγμένα που δημιούργησε ο λογιστής ή ο ίδιος ο πελάτης.

 

Πατάμε στην επιλογή ΕΑΦΔΣΣ και Ταμειακές.

Πατήστε οπουδήποτε πάνω στη γραμμή της Ταμειακής/ΕΑΦΔΣΣ. Στο μενού επιλογών που θα εμφανιστεί, πατήστε την επιλογή Κλειδί AES.

Κάντε copy το AES κλειδί που αντιστοιχεί στην ταμειακή μηχανή σας. Για να κάνουμε copy πρέπει να επιλέξουμε με το ποντίκι όλο το κλειδί AES (να το κάνουμε όλο μπλε) και μετά δεξί κλικ και copy (ή αντιγραφή).