9/9

Απλός εκτυπωτής ή πολυμηχάνημα; Laser ή Inkjet;

23/07/2021
Sotiriadis Dataspot

Απλός εκτυπωτής ή πολυμηχάνημα; Laser ή Inkjet;

Σίγουρα οι παραπάνω ερωτήσεις έχουν προβληματίσει κάθε επαγγελματία, κατά την επιλογή ενός νέου εκτυπωτικού μηχανήματος. Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την απόφαση σου όσο πιο εύκολη γίνεται! Κι αν ακόμη έχεις απορίες σχετικά με την επιλογή σου, τότε μη διστάσεις να επικοινωνήσεις με την ομάδα μας η οποία θα σε καθοδηγήσει στην ιδανική απόφαση!

 

Απλότητα vs Ευελιξία

Αν οι ανάγκες σου είναι πραγματικά απλές, αν δηλαδή η απλή εκτύπωση ασπρόμαυρων εγγράφων είναι αυτό που ζητάς, τότε η λύση είναι μία: basic ασπρόμαυρος εκτυπωτής. Είναι πολύ φθηνότερος από ένα πολυμηχάνημα και αν κάνεις τη σωστή επιλογή θα προσαρμοστεί τέλεια στο μέγεθος του χώρου σου. Δες εδώ τον ασπρόμαυρο Laser εκτυπωτή P2509W Pantum.

Αντίθετα, αν οι ανάγκες σου είναι απαιτητικές, αν πέρα από την εκτύπωση χρειάζεσαι κι επιπλέον γρήγορο σκανάρισμα αρχείων, αποθήκευση τους στον υπολογιστή σου, χρήση FAX, αυτόματο τροφοδότη, εκτύπωση εξ αποστάσεως, εκτύπωση από κάρτες μνήμης κλπ, τότε η επιλογή ενός αξιόπιστου πολυμηχανήματος είναι μονόδρομος. Εδώ μπορείς να δεις τα πολυμηχανήματα της συλλογής μας, επιλεγμένα για την εξαιρετική τους σχέση μεταξύ ποιότητας –τιμής.

 

Βασική χρήση vs Υψηλή Ταχύτητα

Ένας inkjet εκτυπωτής είναι ιδιαίτερα εύκολος στη χρήση, σχετικά αθόρυβος και προορίζεται για βασική κι αξιόπιστη χρήστη. Προσφέρει αρκετά καλή ποιότητα εκτύπωσης, τόσο ασπρόμαυρα, όσο κι έγχρωμα. Από την άλλη, δεν είναι γρήγορος όπως ένας laser εκτυπωτής, μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ακριβός όσον αφορά τα μελάνια του, τα οποία μπορούν επιπλέον να στεγνώσουν εάν δεν εκτυπώνεις συχνά.

Ένας laser εκτυπωτής προσφέρει υψηλή ταχύτητα εκτύπωσης κι είναι ιδανικός για απαιτητικές εργασίες και μεγάλο μηνιαίο όγκο εκτυπώσεων. Επίλεξε τον αν οι κύριες εκτυπώσεις σου είναι ασπρόμαυρες! Από την άλλη, μπορεί να σε περιορίσει στους τύπους χαρτιού που χρησιμοποιεί & ίσως δεν ανταποκρίνεται απόλυτα στην εξαιρετική ποιότητα έγχρωμης εκτύπωσης που ζητάς.

 

Πως θα επιλέξεις λοιπόν το σωστό μηχάνημα;

Πριν την αγορά του εκτυπωτή πρέπει να έχεις σκεφτεί καλά τις απαιτήσεις σου & τις ανάγκες της επιχείρησης σου. Μην υποτιμήσεις τον όγκο των καθημερινών σου εκτυπώσεων και σκέψου συνολικά τον αριθμό των χρηστών που θα χρησιμοποιούν τον εκτυπωτή. Εκτυπώνεις πολυσέλιδα έγγραφα και προτιμάς εκτυπώσεις διπλής όψης με αυτόματο τρόπο; Επιπλέον, ενημερώσου καλά σχετικά με τα πραγματικά κόστη ενός εκτυπωτή ή πολυμηχανήματος, που φυσικά δεν περιλαμβάνουν μόνο την αγορά του, αλλά και τα αναλώσιμα του. Ένα δελεαστικά φθηνό μηχάνημα, πολύ συχνά έχει αρκετά ακριβά αναλώσιμα!

Αν ακόμη δεν είσαι σίγουρος για την επιλογή του κατάλληλου εκτυπωτή, μην αγχώνεσαι! Επικοινώνησε με την ομάδα μας και μίλησε μας για τις ανάγκες της επιχείρησης σου. Είμαστε εδώ για να προτείνουμε αξιόπιστες κι ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε επαγγελματία.